Legendarische Rockbitch klassieker na 25 jaar op Blu-ray: Bitchcraft

In 1997 werd Nederland opgeschrikt door een hardrock performance welke werd verboden door de burgemeester van Almelo. Een bandje bestaande uit hoofdzakelijk jonge vrouwen uit Engeland brachten een rock show met keiharde seks op het podium van het plaatselijke jongerencentrum. Rockbitch was twee dagen later landelijk nieuws.
Een week later registreerden we het concert van Rockbitch en maakten we nog wat extra opnamen voor de video Bitchcraft. Deze videofilm werd een klassieker. De platenmaatschappijen durfde het niet aan want ze vonden het porno, de seksvideowereld wilde het niet aan want het was “maar” muziek.
Sinsdien is de VHS en de DVD van Bitchcraft een veel gewild artikel. En na 25 jaar hebben we de oorspronkelijke montage helemaal overgedaan om een remaster te maken. Elk shot is opnieuw ingeregeld, ontdaan van noise, drop-outs en bovenal is er meer contrast gehaald uit het materiaal waardoor bij vertoning op hedendaagse tv schermen en computerschermen de helderheid conform de verwachting is. Oorspronkelijke televisieopnamen werden op televisies vertoond, die werden verlicht door buizen van achter het scherm. Hierdoor is het contrast anders dan op een LED scherm, dat geen afstand heeft tussen lichtbron en projectie. Remastered dus.