YouTube loopt leeg en bloedt dood

Zagen we een aantal jaren geleden al een massale leegloop bij Facebook door het verlies aan vertouwen bij de gebruikers, nu is YouTube aan de beurt met een enorme afname van professioneel opgezette user content. Oorzaken zijn de focus van Google op de grootste spelers en het daarmee vernederen van goedbedoelende programmamakers die niet voldoende cash scoren terwijl ze het echt niet slecht doen qua performance en kwaliteit. Die trap werd al eerder uitgedeeld aan de onderlaag, wie geen 100.000 bezoekers trekt is gewoon niet interessant voor het bedrijf.
Wat veel mensen niet weten is dat Google feitelijk is ontstaan door een aanschaf van oude CIA computer mainframes, de CRAI computer, voor het symbolische bedrag van 1 dollar en de voorwaarde dat de CIA ten alle tijde toegang behield tot deze mainframes middels een LAN verbinding.
Daarmee is YouTube nog steeds een verlengstuk van de CIA. Met alle stupiditeiten van dien. Precies zoals het de Amerikaanse overheid uitkomt.
Wellicht is dit het moment voor Google om uit deze deal te stappen. Of om in Europa iets nieuws te beginnen wat van deze lessen heeft geleerd!