De eerste AD Media prijzen

Hoe krijg je aandacht van andere media? Door BN-ers een prijs toe te kennen en die uit te gaan reiken.
Het is een internationaal gerespecteerde topformule van oplichterij door ideeen armoede bij publieke omroepen, bij de commercieelen is het een basisingredient voor de funneling.
Nu stumbelde-ik-upon in een AD recensie van Hanneke van Houwelingen over het eeuwige afscheid van Ivo Niehe (wat gezien zijn lopende contract nog 2 jaar gaat duren, ook al komen er geen nieuwe TV Shows meer, hij wordt doorbetaald en al die ouwe meuk doet het nog steeds goed, dus herhalen maar! Niks daarover bij Hanneke van Houwelingen die voornamelijk haar collega Angela de Jong interviewt over van wat zij er nou van vind. Die Ivo Niehe. En na het lezen van al deze heerlijkheid, doe nog maar een appelbeignet, was er de Podcast! Een banner met een tickertape (zo’n tekst die van rechts naar links crawlt (ja dat heet een crawl)
Het AD brengt op haar website wekelijks een podcast waarin de journalisten van dienst die iets met de media te maken hebben een uurtje keuvelen over de roddels en de omstandigheden. Maar in dit geval ging het over de uitreiking van de EERSTE AD MEDIA PRIJZEN, die van het mediajaar 2021. Een technisch slecht geproduceerde radioshow zonder beeld waarin de uitreikingen hoorbaar zijn als verslagen waarbij er duidelijk ook gefilmd is. En dat beeld is er dus niet. Nou ligt het voor de hand dat de zuinigheid van de uitgever van het Algemeen Dagblad het niet toestaat dat er ineens honderden euros naar rechthebbende concurrenten moeten worden overgemaakt. Zo’n minuutje tv kost al gauw 800 euro. Maar dan heb ik het over de fragmenten van de winnende programma’s. Een paar heb ik bekeken door de podcast even op pauze te zetten en te zoeken naar de betreffende aflevering. Maar waarom krijgen we de opnames van de prijsuitreikingen niet te zien?
Hier ligt een gemiste kans. De AD die op ramkoers ligt met SBS had hier voor een minimale investering toptelevisie kunnen maken en daarmee bovenal bereik kunnen krijgen, gewoon via hun eigen kanaal. Dus binnenkort op dit kanaal: top prijzen voor top presteerders! Succes gegarandeerd!