WordPressprogrammeurs lijken wel Covidvirus

De software-programmeurs lijken steeds meer op het virus-gilde, de zich immer ontwikkelende biogenetische vrienden die ons al twee jaar in hun greep houden.
Een website bouwen met wordpress behoorde in het verleden tot een tevreden methode om met weinig inspanning een optimaal resultaat te behalen. Tegenwoordig brengt iedere update van dit zogenaamde open source vrijwilligers wiki idioom nieuwe hoofdbrekens en onbedoelde toevoegingen die zelfs in de hoogtijdagen van Microsoft onbespreekbaar waren.
Wat willen al die mensen toch die denken dat ze via de achterdeur een bijdrage moeten leveren. Ik krijg steeds meer behoefte aan het Opnieuw Beginnen Plan, software uitkleden door helemaal opnieuw te beginnen. Met de kennis van nu.
U weet dat een update doorgaans staat voor het beveiligen van lekken, meestal stompzinnigheden die worden ontdekt door hackers. Stel dat je in de woningbouw zo’n stompzinnigheid moet patchen, dan heb je wel een enorm probleem. In de computerwereld is dat echter geen bezwaar, je hebt geen bouwvakkers nodig, geen loodgieters of chirurgen, je maakt gewoon een update, dat kost namelijk niks omdat we nu eenmaal te maken hebben met een programmeertaal die enkel bestaat uit enen en nullen.
Nou de wereld van de Enen en de Nullen scheiden hier, betaalde Microsoft vroeger per regel code, dus hoe zwaarder een software programma hoe meer pecunia de schrijver er aan verdiende, inmiddels staan miljarden verdienende patenten op het spel. Want als je opnieuw begint, en wie wil dat nou niet, dan is dat hele circus in een klap niks meer waard.