Hedy d’Ancona ongewild onderdeel van Oerol drama

In het obligate programma Opium Op Oerol, een poging van Avro/Tros een claim op cultuur te mogen leggen zonder daarbij uit te leggen waarom, was dit seizoen op de eerste dag Hedy d’Ancona te gast, samen met haar van AT5 bekende dochter Hadassa de Boer, die tijdens de introductie liet doorschemeren dat haar moeder reeds in Harlingen Haven werd overvallen door leeftijdsgenoten die verrast waren haar hier aan te treffen. Hedy verklaarde dit aan de leeftijd -“men herkende haar van vroeger”- waarmee in een klap duidelijk is dat het overgrote deel van de Oerol bezoekers ouder dan de grijze krullebollenleeftijd is geworden.
Terschelling zal op zoek moeten naar een jonger fenomeen, want deze ogenschijnlijk constante stroom festivalgangers droogt op natuurlijke wijze op.

Dit vinden de eilander kinderen ervan: https://youtu.be/3Tzgtfovx4M