De helicopterview van de VPRO

Tegenwoordig weet niemand meer dat de VPRO ooit een protestantse radio omroep was, die eind jaren zestig werd overgenomen door een stel gewiekste hippies en kabouters die er vervolgens een paar intellectuelen in het omroepbestuur persten.
In de jaren die volgden werd de VPRO een bolwerk van inventiviteit en creativiteit. Daar is nu niets meer van over. Dus wordt het weer tijd om een stel gewiekste hippies en kabouters te vragen een nieuw stel intellectuelen in het omroepbestuur te persen.

Regelmatig roepen mensen dat snapt een kind van 20 niet. Alsof de VPRO staat voor begrip van een 20 jarige….
Als puber van 14 stond ik de teksten van Sjef van Oekel te reclameren in de gang van het Herman Jordan Lyceum. En ik niet alleen, er was een enorm leger van gelijkgestemden die genoeg hadden van supportersgeweld als journaalitem. En dus kwam er het jeugdjournaal. Nieuws voor gestoorden en vooral zij die dat nog niet zijn. Het overtuigende bewijs dat het gewone Journaal het niet meer trok.