Incompotent

Wie potent is (en dit geld wat mij betreft voor zowel mannen als vrouwen) beheerst een strategie om met consent een ander persoon te benaderen. Dat betekend meer dan een flirt, dat betekend een onbekommerd vertrouwen. En dat moet je eerst winnen. Met stijl.

Waarom je als geile muzikant je opdrachtgever een reeds opgenomen produktie van minstens 1 miljoen euro in een klap waardeloos wilt maken door een bekentenis te doen in de media terwijl er nog niet eens sprake is van een aanklacht?

De schade is inmiddels zo grandioos (we hebben het niet meer over de 1 miljoen euro van de 10 op de plank liggende afleveringen van de Voice, maar ook over het cancellen van de twee Voice-spin offs en de wereldwijde reputatieschade van het format bij honderden afnemers) dat het Talpa clubje feitelijk de biezen moet nemen, het avontuur is over. Ga maar lekker rentenieren in Portugal.

Toen ik als freelancer ging werken in het Gooise viel me onmiddelijk op dat de humor op de werkvloer het niveau van de arbeiders in een margarinefabriek betrof. Gooise humor is bovenal plat en grof. Niet verfijnd, niet snel of gehaaid, of gevat of ad-rem, gewoon plat.

Het zijn gewoon stijlloze figuren. Geboren in te rijke milieus. Maar functioneren in een margarinefabriek.