Libanon spat uit elkaar

https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/libanon/dos-and-donts-libanon

Het is natuurlijk heel nobel om de lokale tradities te handhaven maar de Arabische Bubbel spat in Libanon uit elkaar. En dan heeft het niet zoveel zin meer om religieuze tradities te handhaven. De Kanker van de Religie heeft ook hier keihard toegeslagen en blijkt nergens toe te leiden. Het land is meer dan failliet. Om een beeld te schetsen: toen ik er zes jaar geleden was viel de stroom om de vier uur uit, dat was wel opmerkelijk, na een seconden of dertig deed alles het weer. Nu valt de stroom langdurig uit. Dan doet dus niks het meer. De verslaggeefster van het Nederlandse journaal probeert het nog een beetje recht te trekken: straks vluchten niet alleen de Libanezen naar Europa maar ook de miljoenen Syrische vluchtelingen die in Libanon zijn opgeborgen…

Het zal voor vakantiegangers uit West Europa niet bijster vriendelijk klinken maar het wordt tijd om Griekenland en de Balkan uit de Europese Unie te gooien. Ook Koning Willem Alexander zal hier aan moeten geloven. Ogenschijnlijk zijn Grieken gezellige en vriendelijke mensen, maar als het op medemenselijkheid gaat blijken er opeens allerlei rechtse nazipartijen te zijn die afrekenen met immigranten. Dat is al jaren zo maar stel er komt nu een groep rijke Libanezen deze kant op. Die gaan zeker niet naar Griekenland, omdat ze weten dat ze daar niet welkom zijn. En zo ontstaat er een tweede golf van vluchtelingen naar Griekenland, van de Syrische vluchtelingen die in Libanon zitten…